składniki:
5 dkg drożdży
3 jajka
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
pół szklanki mleka
3 łyżki oliwy
0.5 kg mąki tortowej pszennej
przygotowanie:
0.5 kg mąki tortowej pszennej wyrobić dodać troszkę cieplej wody i wyrobić ciasto, obsypać mąką i zostawić na 1 h do wyrośnięcia. Potem wyrobić jeszcze i wykrawać krążki. Parować około 15 minut, Polać czym kto chce; masłem, sosem śliwkowym, jagodowym lub dodać konfitury. Można też do środka wkładać śliwki.
Smacznego!
składniki:
0.5 kg maki tortowej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka twarogu
2 banany
2 jajka
2 łyżki cukru
szczypta soli
2 łyżki oliwy
przygotowanie:
Wyrobić ciasto, pokroić na kostki i ugotować w osolonej wodzie. Podawać z cukrem.
Smacznego!
Przepisy można przesyłać na adres mailowy Parafii św. Maksymiliana Marii Kolbego w Tychach.